tiistai 29. syyskuuta 2009

Omena-toffeemuffinit

Syksyllä omenapuut tuottavat herkullista satoaan ja omenaa kannattaa hyödyntää leivontaan sekä tietenkin valmistaa hilloja.

Näissä muffineissa omenan kirpakkaa makua pyöristää Omar-karkkien pehmeä toffee, kannattaa kokeille ja nauttia lämpimänä! Taikina:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kevyt maitoa
  • 1,5 dl kermaviiliä
  • 5 pientä omenaa kuutioituna
  • 100 g Omar-karkkeja pilkottuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.

Lisää joukkoon sulatettu voi, kananmunat, maito ja kermaviili. Sekoita puukauhalla kevyesti.

Lisää joukkoon vielä kuutioidut omenanpalat sekä Omar-karkit ja sekoita kevyesti taikinaan.

Vuoraa kauniin syksyisillä paperisilla vuoilla muffinipelti ja lusikoi vuokiin taikinaa noin 2/3 saakka. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin.

Nauti lämpimänä maidon kera!

2 kommenttia:

  1. Omenat odottaa pöydällä joten tätä ohjetta pitänee kokeilla lähipäivinä! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan loistava, ihana ohje. Kiitos <3

    VastaaPoista