tiistai 29. syyskuuta 2009

Säihkyvät mansikkaleivokset

Maailmallakin uusinta uutta kakkujen ja juhlaherkkujen koristelussa ovat näyttävät ja kauniisti säihkyvät timantit.
Syötävät timantit on valmistettu sokerista ja niillä koristelet trendikkäästi klassisen kauniit kakut, leivokset ja jälkiruoat.

Vain mielikuvituksesi on rajana millaisiin juhlaherkkuihin syötäviä timantteja voit käyttää!

Leivospohjat:
  • 4 L-kokoista kananmunaa tai 5 pientä kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit.

Sekoita varovasti kananmuna-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut jauhot.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Täyte:

  • kostutukseen Pommac-limonadia (mansikkamehu sopii myös)
  • tuoreita mansikoita
  • vispikermaa
  • sokeria

Vaahdota vispikerma ja mausta makusi mukaan sokerilla. Viipaloi mansikat.

Kuorrutus ja koristelu:

Leikkaa isolla sydämen muotoisella piparimuotilla leivospohjasta leivoksille pohja- ja kansipalat.

Kostuta pohjapala Pommacilla ja lapa päälle vaahdotettua kermaa sekä viipaloituja mansikoita. Aseta täytteen päälle kansipala ja kostuta myös se Pommacilla.

Levitä leivoksen pinnalle ja reunoille ohuelti vaahdotettua vispikermaa.

Kaulitse tomusokerin avulla kaulittava sokerikuorrute levyksi ja nosta levy leivoksen päälle. Leikkaa varovasti alareunoista sopivan kokoiseksi ja tasoittele puhtain käsin kuorrute leivoksen päälle.

Leikkaa vielä halutessasi erivärisestä kaulittavasta sokerikuorrutteesta sydämen muotoinen pala leivoksen päälle.

Nosta leivokset varovasti keksilastan tai juustohöylän avulla avatun ison, paperisen pullavuoan päälle ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Lisää juuri ennen tarjoilua syötäviä timantteja leivoksen pinnalle pakkauksen mukana tulevien ohjeiden mukaisesti.

2 kommenttia:

  1. Montakohan leivonnaista tästä ohjeesta tulee?

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa ihanilta leivoksilta. Täytyypä heti kokeilla sopivan tilaisuuden tullen.

    VastaaPoista