tiistai 29. syyskuuta 2009

Sitruunamuffinit

Lemon Curd-tahnan raikas maku yllättää ihanan pehmeänä muffinin sisällä!

Taikina:
  • 100g margariinia tai voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Täyte:

  • noin 1-2 dl Lemon Curd-tahnaa

Koristeluun:

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon.

Lisää sitruunarahka, sitruunankuori ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kun muffinit ovat hieman jäähtyneet, pursota täytetyllalla Lemon Curd-tahnaa muffinin sisälle.

Koristele muffinit vispikermalla sekä keväisillä koristeilla.

Vinkkejä:

Kun haluat muffinit aikuiseen makuun, sekoita vispikermaan hieman esim. Cointreau-likööriä
Voit korvata osan vispikermasta esim. Mascarpone-juustolla tai Philadelphia-tuorejuustolla
Kevään juhlissa valmis muffini saa vielä ympärilleen ihastuttavan koristepaperin!

4 kommenttia:

  1. Ihanan raikas ohje! En erityisesti välitä kuorruttaa muffisseja kermalla, vaan käytän tuorejuustoa. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla mascarponea.

    VastaaPoista
  2. Näitä täytyy kyllä kokeilla, ihanan näkösiä!

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa kyllä todella hyvältä. Sitruuna tuonee ihanaa keväistä raikkautta. Minun makuuni.

    VastaaPoista
  4. Nämä muffinit on niin kauniita! Reseptin nappasin heti talteen, pitää testata.

    VastaaPoista