torstai 15. huhtikuuta 2010

Herkulliset donitsit

Tämä herkullinen donitsiresepti on peräisin Kaisa-mummon arkistoista.

Nämä donitsit ovat ihanan pehmeitä ja taikinassa on mukana sitruunaa, suosittelemme kokeilemaan Vapun herkkupöytään! Pirteän väriset donitsit ovat näyttäviä myös kevään ja kesän juhlissa.


Taikina:
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • yhden sitruunan kuori raastettuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa (käy myös kermaviili, piimä tai 1 prk ranskankermaa & 1/2 dl maitoa)
  • 2 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset sekaisin nuolijalla tai puulastalla.

Kaulitse taikina jauhojen avulla levyksi ja paina levystä donitsimuotilla donitseja.



Nosta donitsit varovasti paistumaan kuumaan öljyyn. Paista kunnes ne ovat kullanruskeita.

Anna donitsien hieman jäähtyä ja kuorruta ne tomusokeri-vesiseoksella, jonka voit värjätä haluamallasi pastavärillä.
Ripottele pinnalle erilaisia strösseleitä tai nomparelleja.



Vinkki! Voit pyöritellä donitsitaikinasta myös pieniä palleroita ja sokeroida ne paiston jälkeen.


Huom! Muistathan olla varovainen kuuman öljyn kanssa!

9 kommenttia:

  1. Namin näköisiä!! Samanmoinen resepti löytyy minultakin mummon perintönä :) Mummot rules ;D

    VastaaPoista
  2. Nuo kuorrutetut donitsit ovat aivan ihanan värisiä ja näköisiä. Nam!!:)

    VastaaPoista
  3. Pitääpäs laitta donitsimuotti kauppalistalle!! =)

    VastaaPoista
  4. Kokeilin eilen tätä ohjetta, siis WAU, ihan mahtavan makusia. Tämä ohje pitää kans jemmata ensi vappua varten =)

    VastaaPoista
  5. höh ei mulla kyllä tullut hyviä.. paistaessa taikina mureni ihan täysin! ja lopputuloksena on donitseja, jotka maistuu ihan joiltakin kuivilta kekseiltä.. :( mikähän meni pieleen ??

    VastaaPoista
  6. juu ei täälläkään onnistunut... vaikka leipominen on verissä. Jostain syystä uppopaistamisessa tuli ongelmia.

    VastaaPoista
  7. hyi helkutti... ei kannata tehdä ! Ei ollut nimittäin lähelläkään donitseja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, jos eivät onnistuneet tai maistuneet. Resepti on meillä hyväksi ja takuuvarmaksi koettu, joten kannattaa kokeilla uudestaan. Taikinaa voi myös maustaa esim. kardemummalla, jos sitruunan aromi ei maistu?

      Poista