tiistai 22. kesäkuuta 2010

Juhannushalko

Juhannuksen herkkupöydän kruunaa ihastuttava juhannushalko. Kääretortun voit valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella vasta aattona!

Kääretorttupohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • sitruunan kuoriraastetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitut jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste varovasti sekoittaen.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista noin +220 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä.

Kääretortun väliin voit laittaa esim. Lemon curdia & tuoreita mansikoita tai ihan vaahdotettua kermaa & tuoreita mansikoita.

Kääri torttu rullalle ja koristele vaahdotetulla kermalla ja sirottelemalla suklaarouhetta muodostamaan koivun rungon kuvioita. Kääretortun päihin voit tehdä Wiltonin lehtimuotilla koivunlehtiä vihreästä sokerimassasta.

Jos et halua pintaan kermaa, voit päällystää juhannushalon myös valkoisella sokerimassalla tai marsipaanilla.

Ihanan herkullista Juhannusta kaikille asiakkaillemme sekä FB-faneille!

1 kommentti:

  1. Hih, tää on hauska! :) En tiiä miks, mut vaikka tää on tosi simppeli, ni silti tosi symppis.
    Tuli muuten mieleen, että noi koivunpuukuviothan voisi tehdä Wiltonin Cookies & Creme crunch -koristerakeella. On sopivasti vielä mustavalkoista, ettei se valkoinen oikein tossa kerman päällä näy, vaan ne mustat ;)

    VastaaPoista