torstai 17. kesäkuuta 2010

Kesän mansikkakku

Kesä on tälälä, jihuuu!!! Ja niin ovat mansikatkin, jos on luottaminen iltapäivälehtiin :).
Kotimaisia mansikoita on nyt siis saatavilla inhimilliseen kilohintaan. Ja mikäs nyt Juhannuksen kynnyksellä olisikaan paras jälkiruoka kuin mansikkakakku kotimaisista mansikoista!

Kakkupohja:
  • 6:n munan kakkupohja

Täyte:

  • kostutus Spritellä tai mansikkamehulla/mansikkaliköörillä (ei alle 18v.!)
  • vispikermaa vaahdotettuna
  • vaniljasokeria
  • tuoreita kotimaisia mansikoita

Pinnalle:

  • vispikermaa vaahdotettuna
  • vaniljasokeria
  • sokerikuorrutteesta valmistettuja pieniä kukkasia
  • tuoreita kotimaisia mansikoita

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjaa kevyesti ja levitä pinnalle vaahdotettua kermaa sekä mansikkasiivuja. Jatka näin kaikkien kerrosten osalta.

Kostuta vielä kakun päällimmäinen pinta ja sivele vaahdotettua kermaa koko kakun pinnalle sekä sivuille.

Pursota reunoille 1M tyllalla pystypursotukset sekä kakun reunoille kauniit ruusukkeet. Ruusukkeisiin voit lisätä vielä pieniä sokerimassasta valmistettuja kukkasia.


Viipaloi tuoreita kotimaisia mansikoita kakun pinnalle.

Tarjoile mielellään samana päivänä vieraillesi!

P.S. Kurkkaa Facebookkiin Juhannus-aiheiseen kisaamme!

1 kommentti:

  1. Ei malttais oottaa, että omat mansikat kypsyisivät, on ne niin ihania suoraan maalta poimittuina ja kakun päälle laitettuina!

    VastaaPoista