lauantai 28. elokuuta 2010

Syksyiset omenamuffinit

Syksy on jo saapunut. Illat pimenevät, ihana viileä tuuli puhaltaa ja omenasato on parhaillaan.
Reseptitiimimme ideoi ihanat syksyiset omenamuffinit!

Taikina:
  • 200 g margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vaniljajogurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 3 dl omenaraastetta (kaksi isoa omenaa tai kolme pientä omenaa raastettuna)

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan. Lisää omenaraaste taikinaan ja jaa taikina Wiltonin Ruffle vuokiin (12kpl).

Vinkki! Kokeile myös punaisia ja vihreitä vuokia!

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinien pinta saa kauniisti väriä.

Kuorrutus:

  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma, lisää rahka ja kreemijauhe. Sekoita hyvin keskenään.

Pursota kuorrutus pyöreällä Städter 12 mm tyllalla jäähtyneen muffinssin päälle.

Laita värisokeri astiaan ja "dippaa" muffinssin kuorrutus Wiltonin vihreään tai punaiseen värisokeriin.


Viimeistele muffinssi tekemällä lehti vihreästä sokerimassasta tai lehdenvihreästä marsipaanista ruusunlehtimuotilla ja omenan kanta ruskeasta sokerimassasta tai ruskeasta marsipaanista.


Ihanan näyttäviä omenamuffineita valmistat nopeasti ja helposti. Nämä sopivat sadonkorjuujuhlien pöytään, rapujuhlien jälkiruoaksi sekä muihin syksyisiin juhliin!

6 kommenttia:

  1. Osaankohan edes kommentoida tänne ;) jotenkin näihin blogspotin blogeihin kommentoiminen on hankalaa.
    Kokeilin näitä ja täytyy sanoa että oli älyttömän meheviä ja hyvänmakuisia.Omani ei ehkä olleet yhtä viehättävän näköisiä, mutta maku oli kohdallaan. Tää muffini ohje on hyvä ilman tuota kuorrutustakin, me jätettiin osa ihan tavallisiksi muffineiksi ja ne oli melkeimpä paremman makuisia seuraavana päivänä kun maut oli tasaantuneet, namskis.

    VastaaPoista
  2. todella ihania oli. Itse muokkasin hiukan ohjetta. esim käyttämällä kaapissa olevan kaneliomena rahkan. Todella makoisia ja ihana koristelu vinkki.

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä harvinaisen hyvänmakuisia mufineita. Meillä ei ollut tuota jogurttia ja laitoin vaan kermaa tilalle, ja hyvin onistu :)

    VastaaPoista
  4. Ajateltiin kokeilla tehdä tällä samalla idealla kurpitsa muffinssit Halloween juhliin.

    VastaaPoista
  5. Löysin tämän ihanan ohjeen täältä http://kirsi1974.vuodatus.net/blog/2642442/omenaista-herkkua-/#comments ja sieltä linkin kautta tänne blogiin. Täältähän löyty vaikka mitä kivoja juttuja. Sienipiirakkakin lähtee kokeiluun ihanan koristeluidean kanssa.

    VastaaPoista
  6. IIIIIHANIIIIAAAA! Näit mä tein ja oli hyviiii!!!

    VastaaPoista