torstai 12. toukokuuta 2011

Ylioppilaslakki

Gaudeamus igitur....ja jälleen juhlitaan tuoreita ylioppilaita!
Suosikkikakuksi jo viime keväänä nousi ylioppilaslakin muotoinen täytekakku. Annoimme vinkkejä kuukauden päivät myymälöissämme kuinka kakku valmistetaan ja koristellaan.


Leivo pyöreä kakku. Pyöristä kakun kulmia ja  muotoile se yo-lakin muotoiseksi.
Täytä kakku mieleisilläsi täytteillä.

Koristeluun ja päällystämiseen:
Päällystä kakku valkoisella sokerimassalla.
Leikkaa alareunaan mustasta sokerimassasta nauha ja lippa. Kiinnitä ne koristeliimalla.

Pyöritä valkoisesta sokerimassasta pieni pallo, litistä se ja paina siihen kuvio yhdellä koristetikulla setistä. Sivele pinnalle kullan sävyistä efektisävyä ja kiinnitä koristeliimalla lyyra paikalleen.

Koristele halutessasi lakin reuna vielä punaisella ruusulla.

Vinkki! Voit kuorruttaa lakin myös valkosuklaisella suklaakuorrutteella ja värjätä lippaosan mustalla pastavärillä, viime kesän hitti!

2 kommenttia:

  1. Onhan Kinuskikissalla oikein kunnon ohje kuvien kera ylioppilaslakkikakun tekoon http://www.kinuskikissa.fi/ylioppilaan-juhlakakku/?sliderpage=1&ref=0

    Eikös Confetti ja Kinuskikissa ole yhteistyössä, joten linkkivinkki olisi paikallaan tässäkin?

    VastaaPoista