perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pääsiäistipu


Valmista suloinen tipu koristamaan pääsiäisen kakkuja ja leivonnaisia.

Tarvitset:
valkoista, keltaista, oranssia ja mustaa massaa (kuvassa käytetty sokerimassaa)
kaulimen
koristelumuottisetin  tai pisaranmallisen pienen muotin

Kuvasarja kertoo tekovaiheet.
Valmista ensin munankuori kuivumaan. Kaulitse valkoinen massa ohueksi pyöreäksi, halkaisija noin 5cm, levyksi. Voit myös kaulita massan isoksi levyksi ja ottaa muotilla pala irti. Leikkaa veitsellä reunasta paloja irti kuvan osoittamalla tavalla. Aseta sitten muotoiltu palanen kuivumaan kananmunan päälle. Näin saat varmasti oikean muodon.

Tipua varten pyöritä keltainen massa ensin soikeaksi palloksi ja muotoile se sitten keskeltä hiukan ohuemmaksi. Katso kuva.
Kaulitse oranssi massa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä salmiakin muotoinen palanen irti. Taita se kahtia ja liimaa elintarvikeliiman avulla tipun nokaksi.
Pyöritä mustasta massasta pienet pallot silmiksi ja liima nekin.
Voit myös tehdä hauskat pienet "töyhtöt" tipun päähän keltaisesta massasta.
Kun munankuori on kuivunut, liimaa tipu siihen kiinni. Valmista viimeiseksi siivet. Kaulitse keltainen massa ohueksi levyksi ja ota pienellä pisara-muotilla (setissä) palat, jotka liiman avulla voit kiinnittää tipuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti