perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pääsiäistipun kakku


Pääsiäistipun kakku
(halk.14cm)

n.150g Digestive-keksejä
n.50g sulatettua voita tai margariinia

täyte:
1prk vispikermaa
1prk appelsiinijugurttia
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka appelsiinimehua

kiille:
2dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

koristeluun:
suklaarouhetta

Murskaa keksit. Sulata margariini ja kaada se keksimuruun. Sekoita tasaiseksi ja painele reunavuoan pohjalle. Voit asettaa vuoan suoraan tarjoilulautaselle ja koota kakun siihen. Laita jääkaappiin, jotta keksipohja hiukan kovettuisi.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää appelsiinijugurtti. Kuumenna tilkka appelsiinimehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kiilteen laittamista.
Valmista kiille. Laita taas liivatelehdet pehmenemään ensin kylmään veteen. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada varovasti hyytyneen kakun päälle. Käytä apuna lusikkaa eli kaada lämmin kiille ensin lusikkaan, josta se sitten valuu täytteen päälle. Näin saat siistin ja tasaisen kiilteen. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti.

Irrota reunavuoka, käytä apuna veistä. Koristele kakku. Rouhi suklaata ja ripottele sitä pesän oloisesti kakun reunaan. Aseta siihen tipu ja kukkaset.
HUOM! Sokerimassasta valmistetut koristeet sulavat nopeasti kiilteiden päällä, joten älä laita niitä suoraan siihen. Suklaa suojaa koristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti