tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kanelidonitsit


Vappu lähestyy ja sen juhlapöytään kuuluvat kiinteästi munkit sekä donitsit. Tässä herkullinen ja helppo ohje uunissa paistettaviin kanelidonitseihin.

Donitsit n.10kpl

3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
reilu 1dl maitoa tai piimää
1 kananmuna
2rkl sulatettua voita

päälle:
sulatettua voita, kanelia ja sokeria

Voitele donitsipelti sulalla voilla. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää muna, maito/piimä ja sula voi. Sekoita tasaiseksi ja laita pursotinpussiin. Sen avulla saat siististi taikinan pursotettua donitsikoloihin. Täytä koloja vain puoleen väliin saakka. Paista 220 asteessa noin 4-6 minuuttia. Anna donitsien hiukan jäähtyä ennen kumoamista. Voitele ne sulalla voilla ja pyörittele kanelisokeriseoksessa. Nauti siman kanssa!

6 kommenttia:

  1. Voikohan näitä valmistaa jotenkin muuten vai pitääkö olla tuollainen pelti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje on tarkoitettu paistettaville donitseille, joten suosittelen donitsivuokaa käyttämään. Toki ne voi paistaa vastaavanlaisessa matalassa vuoassa/pellissä, jos sellainen kotoa jo löytyy.

      Poista
  2. Onko tuo paistoaika väärin? piti paistaa paljon kauemmin!

    VastaaPoista
  3. Jouduin myös paistaa kauemmin, mutta hyviä tuli, nam!

    VastaaPoista
  4. Oikeassa olitte, "painovirhepaholainen" oli hypännyt tekstiin eli paistolämpötila pitää olla 220 astetta. Nyt se on korjattu. Kiitos kommenteistanne.

    VastaaPoista
  5. Voiko donitsit tehdä ilman kananmunaa?

    VastaaPoista