tiistai 24. huhtikuuta 2012

Raparperi-kardemumma muffinit


Hauskalla sokerimassapaperilla koristelee nopeasti muffinitkin. Sokerimassapaperi leikkaantuu saksilla haluttuun muotoon. Paperi kuivuu kuitenkin melko nopeasti, joten muotoon leikkaus kannattaa tehdä nopeasti ja sulkea sitten loppu paperi jälleen ilmatiiviiseen pussiin. Näihin raikkaisiin muffineihin saikin varsin vappuisen tunnelman ilmapallo-sokerimassapaperikolmioilla.

Raparperi-kardemumma muffinit 12kpl

2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
n.250g raparperisosetta
½dl vettä
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa

koristeluun:
Snip&swirl vanilja
tai kermavaahtoa
ilmapallo-sokerimassapaperikolmioita

Sekoita raparperisose (pötkössä) n.½dl vettä, jotta saat massan tasaiseksi. Vatkaa lastalla munat ja sokeri sekaisin. Lisää juokseva margariini, raparperisose sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa 12 paperiseen muffinivuokaan ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen koristelua.

Raparperin maku jäi erittäin miedoksi, mutta se antoi ihanan pehmeyden sekä mehevyyden muffinille.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti