Raparperimansikka kääretorttu


Keväisin tulee niin mansikoiden kuin raparperinkin himo, kun tietää saavansa hetken päästä niitä ihanan tuoreina ja makoisina. Nyt täytyi tyytyä pakastemansikoihin ja raparperisoseeseen, mutta kääretortusta tuli silti suussa sulavan ihana.

Pohja:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:

1prk mascarponea
½dl sokeria
n.200g pakastemansikoita
n.100g raparperisosetta
1dl mansikkahilloa

Koristeluun:

Simply melt-nappeja, mansikanmakuisia
sokerimassakukkasia

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, tasoita levyksi ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia. Kumoa torttulevy heti toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Näin levy ei tartu paperiin. Anna levyn jäähtyä ennen täyttöä (noin 15 minuuttia)

Sulata mansikat, valuta ylimääräinen mehu niistä pois ja murskaa haarukalla. Sekoita mansikkomurskaan raparperisose, sokeri sekä mascarpone.  Sivele mansikkahilloa torttulevyn pintaan ja levitä sitten täyte siihen. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla ja tee tortusta tiukka rulla leivinpaperin sisälle. Laita noin 30 minuutiksi jääkaappiin maustumaan ja tiivistymään. Sulata mikrossa Simply melt-napit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kääretorttu jääkaapista, poista leivinpaperi ja koristele.



Kommentit

Lähetä kommentti