Bee Party Mehiläisjuhlat


Erilaiset teemat piristävät juhlapöytiä ja antavat ideoita hiukan toisenlaisiin tarjoiluihin, asetteluun ja koristeisiin. Teemoja on maailma täynnä ja joskus teema voi olla vain väri, hedelmä tai vaikka eläin. Mehiläisjuhlat sopivat varsinkin kesäisiin juhliin ja ne ovat helppo toteuttaa muutamalla hauskalla idealla.

Pöytäliinoina kannattaa käyttää kertakäyttöisiä muoviliinoja, joista on helppo pyyhkiä murut ja mehut pois. Mehiläisjuhlien tunnelmaa saa pöytään leikkaamalla mustasta liinasta raitoja keltaisen liinan päälle.
Myös yksivärisillä kattaustarvikkeilla saa helposti väriä pöytään.

Tarjoiluissa kannattaa satsata vain muutamaan teemaan sopivaan juttuun esimerkiksi kakkuun, muffineihin tai kekseihin. Keksimuotteja löytyy lähes teemaan kuin teemaan, valikoima on valtava. Myös karkeilla saa väriä tarjoiluihin ja kukkaset sekä muut pöytäkoristeet kruunaavat teeman.

Mehiläispesä-kakku syntyy joko tällä vuoalla tai pallo-vuoalla. Voit koota kakun myös kääretorttupohjista kulhon avulla.



Mehiläispesä-kakku 10-12 hlöä

5-6 kananmunan kakkupohja pallo-vuoassa paistettuna

täyte;
4dl vispikermaa
2prk (a 200g) sitruunarahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
(keltaista pastaväriä)

kostutukseen;
2dl appelsiinimehua

koristeluun;
4dl vispikermaa
1dl sokeria
keltaista pastaväriä
sokerimassa mehiläisiä
keltaista värisokeria

Valmista kakkupohja muutamaa päivää täyttöä aikaisemmin.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä iltana. Vuoraa pallovuoka tuorekelmulla niin että kelmun siivut menevät vuoan yli reilusti. 
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermarahkan sekaan. Sekoita varovaisesti sekaisin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa kakku ns. nurinpäin vuokaan. Laita siis pohjalle ensin pallon pääliosa. Kostuta, täytä ja laita keskipala. Kostuta, laita loput täytteestä ja aseta kakun pohjapala. Kostuta sitäkin hiukan ja käännä tuorekelmun siivut pohjan päälle. Laita jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista tuorekelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Värjää halutessasi keltaisella pastavärillä. 
Sivele kakun yhteen reunaan kermavaahtoa tasaiseksi oviaukkoa varten. Laita kerma pursotuspussiin, jossa on reikätylla. Pursota kermaa oviaukon mallisesti. Pursota sitten tasaisesti kermaa alhaalta aloittaen nauhamaisesti ylös asti. Koristele värisokerilla ja mehiläisillä.


 Sokerimassamehiläisten ohje

Tarvitset:

valkoista sokerimassaa
keltaista pastaväriä
mustaa sokerimassaa
pallopää työvälineen
muotoilusienen
marsipaaniveitsen tai leikkuupyörän
pisaran- tai sydämen mallisen muotin
elintarvikeliimaa
 Värjää valkoista sokerimassaa keltaiseksi pastavärin avulla.
Pyörittele siitä sitten pieniä keltaisia, soikeita palloja. Halkaisija noin 2cm
Kaulitse musta sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä työvälineen avulla kapeita nauhoja mehiläisen raidoiksi. Pyörittele mustasta massasta pikkuruisia palloja silmiksi. 
Kaulitse valkoinen massa ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla siivet. Ohenna siivet muotoilusienellä pallopäätyövälineen avulla. Näin siivet saavat kuperan muotonsa.
Liimaa siivet ensimmäisen mehiläisen raidan alle. Liimaa myös toinen raita ja silmät.



Hunajainen kahvikakku

200g margariinia
200g sokeria
4 kananmunaa
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori
1dl appelsiinimehua
½ levyä (noin 90g) rouhittua valkosuklaata

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, suklaarouhe sekä appelsiinimehu. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan. paista 180 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähintään 30 minuuttia ennen kumoamista. Koristele kokonaan jäähtynyt kahvikakku juoksevalla hunajalla sekä sokerimassamehiläisellä.

Täältä löydät lisää tarvikkeita mehiläisjuhlien järjestämiseen...bbzzzzz!

Kommentit

  1. Thanks very interesting blog!

    my homepage; sludinajumi

    VastaaPoista
  2. I like the helpful info you provide in your articles.
    I will bookmark your blog and check again here frequently.
    I'm quite sure I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!

    Also visit my website :: laulusonad

    VastaaPoista

Lähetä kommentti