Kasvisvoileipäkakku


Herkullinen kasvisvoileipäkakku syntyy mm. salaattijuustosta, paprikasta ja aurinkokuivatusta tomaatista. Se kelpaa myös lihansyöjillekin.

Kasvisvoileipäkakku 10 hlö:lle

12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
n.2dl kasvislientä

1. täyte:
100g salaattijuustokuutioita
1 punainen paprika
100g creme fraichea
50g afrikan paprika tuorejuustoa
mustapippuria
n.100g aurinkokuivattuja tomaatteja

2.täyte:
25cm kurkkua
100g creme fraichea
50g maustamatonta tuorejuustoa

kuorrutukseen:
 400g ruohosipuli tuorejuustoa

koristeluun:
n.75g salaattijuustokuutioita
herneenversoja
minitomaatteja
oliiveja
kurkkulehtiä (ohje alla)

Valmista täytteet. Hienonna juustosalaattikuutiot veitsellä pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita salaattijuustokuutioiden kanssa. Lisää creme fraiche, tuorejuusto ja mustapippuri rouhaisu. Leikkaa kurkusta 25cm:n pala ja raasta se karkeksi raasteeksi. Laita siivilään valumaan, jotta liika neste saadaan pois. Kun kurkkumassa on valunut tarpeeksi (n.30min.), lisää se creme fraichen ja tuorejuuston joukkoon.

Levitä tuorekelmua tarjoilualustan päälle reilusti. Asettele 4 leipäviipaletta neliön muotoon tuorekelmujen keskelle. Kostuta kasvisliemellä ja laita 1.täyte ensimmäiseen väliin. Laita 4 seuraavaa leipäviipaletta, kostuta ja levitä 2.täyte. Laita 4 viimeistä leipäviipaletta kakkuun, kostuta ne ja käännä ylimääräiset tuorekelmun siivut kakun päälle. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

Poista tarjoilupäivän aamuna tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele herneenversoilla, salaattijuustokuutioilla, minitomaateilla, oliiveilla sekä kurkkulehdillä.

Kurkkulehdet näyttävät hauskoilta ja ovat helppo tehdä. Ohessa kuvasarja, joka havainnollistaa tekotavan.

1.leikkaa kurkusta n.8cm pala, jonka halkaiset puoliksi
2. aseta puolikas leikkuulaudalle kuvan osoittamalla tavalla
3. ala leikkaamaan veitsellä kuvasarjan mukaisesti v-viiltoja kurkkuun
4. poista ensimmäinen v-viiltoleikkaus keskeltä
5. leikkaa v-viillot aina puolitiehen, älä leikkuulautaan saakka
6. palasta saat noin 4 lehtisen koristeen
7. ota kurkkuviillot irti palasta ja työnnä keskeltä hiukan eteenpäin

Kommentit