maanantai 7. toukokuuta 2012

Mustapekka-kasvispiirakka


Tämä mehevä piirakka on helppo, nopea tekoinen ja soveltuu sekä juhlapöytään että arkeen vaikka iltapalaksi. 

Mehevä mustapekka-kasvispiirakka

Pohja:
150g margariinia
2dl vehnäjauhoja
1dl emmental-juustoraastetta
2tl leivinjauhetta
vajaa ½dl vettä

Täyte:
3-4 porkkanaa raastettuna
2 punasipulia
2-4 kevätsipulin vartta
1 valkosipulin kynsi
öljyä
1 kpl (100g) mustapekka juustoa
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
½tl suolaa

Sekoita kuivat aineet ja nypi ne margariinin kanssa sekaisin. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halk.28cm) pohjalle sekä reunoille. Laita se jääkaappiin täytteen tekoajaksi.

Kuori, pese ja raasta porkkanat. Silpu punasipulit, kevätsipulien varret sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää porkkanaraaste. Anna kasvisten hiukan pehmentyä ja lisää paloiteltu mustapekka-juusto. Mausta suolalla. Ota pannu liedeltä ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita kananmunat ja ruokakerma. Lisää se kasvisseokseen ja kaada taikinan päälle vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti