Mustikkamuffinit


Kesä on virallisesti näiden lämpimien päivien ansiosta alkanut. Auringon lämpö on herättänyt niin erilaiset ötökät kuin kasvitkin. Mustikkasato metsissä kasvaa ja kehittyy eikä aikaakaan kun saadaan ensimmäiset kotimaiset metsämustikat suihin laittaa. Ennen sitä täytyy tyytyä pensasmustikoihin, joiden maku ei kyllä vedä vertoja metsämustikoille. Leivontaan ne sen sijaan sopivat erittäin hyvin.

Mustikkamuffinit 12 kpl

2 kananmunaa
2dl sokeria
1 prk Valion mustikkajogurttia
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl juoksevaa margariinia
1-1,5dl pensasmustikoita

koristeluun:
2dl vispi kermaa
3tl vaniljasokeria
mustikoita

Sekoita kaikki ainekset ja jaa paperisiin muffinivuokiin. Paista 180 asteessa noin 12-14 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele mustikoilla.


Kommentit