Aina on totuttu kuorruttamaan ja koristelemaan makeat muffinit, mutta onnistuu suolaistenkin muffinien koristelu. Näiden kinkkumuffineiden taikinassa on ripaus välimerellisiä makuja ja pinnalla auringon kypsyttämien tomaattien makua.
Toscanalaiset kinkkumuffinit 10kpl
2 kananmunaa
½dl oliiviöljyä
2dl maitoa/kermaa
100g kinkkusuikaleita
1½dl juustoraastetta
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
½tl mustapippuria
1tl suolaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½rsa Toscanaa-tuorejuustoa
minitomaatteja
tuoretta basilikaa
Sekoita kananmunat, öljy ja maito sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kinkkusuikaleet sekä juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa 10:een muffinivuokaan. Paista 180 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tuorejuustolla kuorrutusta. Levitä tuorejuustoa jäähtyneen muffinin pintaan ja koristele muutamalla minitomaatin siivulla sekä basilikan lehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti