perjantai 11. toukokuuta 2012

Toscanalaiset kinkkumuffinit


Aina on totuttu kuorruttamaan ja koristelemaan makeat muffinit, mutta onnistuu suolaistenkin muffinien koristelu. Näiden kinkkumuffineiden taikinassa on ripaus välimerellisiä makuja ja pinnalla auringon kypsyttämien tomaattien makua.

Toscanalaiset kinkkumuffinit 10kpl

2 kananmunaa
½dl oliiviöljyä
2dl maitoa/kermaa
100g kinkkusuikaleita
1½dl juustoraastetta
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
½tl mustapippuria
1tl suolaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

½rsa Toscanaa-tuorejuustoa
minitomaatteja
tuoretta basilikaa

Sekoita kananmunat, öljy ja maito sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kinkkusuikaleet sekä juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa 10:een muffinivuokaan. Paista 180 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tuorejuustolla kuorrutusta. Levitä tuorejuustoa jäähtyneen muffinin pintaan ja koristele muutamalla minitomaatin siivulla sekä basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti