torstai 31. toukokuuta 2012

Ylioppilaan mokkapalat


Lauantaina juhlitaan kaikkia koulunsa päättäneitä ja ylioppilaat saavat painaa päähänsä himoitun valkolakin. Tuunaa tutut mokkapalat helposti juhliin sopiviksi. Tarvitset vain lyyra-muotin ja sokerimassaa. Muovinen ylioppilaslakki sopii kakkujen koristeeksi tai vaikka pöytäkoristeeksi.

Tämä mokkapalaohje on ainoinaan kantautunut vaihto-oppilaan myötä Jenkeistä Suomeen ja mitat ovat siksi kuppeina. Jos sinulla ei ole kuppimittoja, käytä pientä kahvikuppia (vetoisuus noin 1,25dl).

 Ylioppilaan mokkapalat (pellillinen)

3 kananmunaa
3kk sokeria
1,5kk maitoa
4,5kk vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1,5rkl kaakaojauhetta
225g sulatettua tai juoksevaa margariinia

kuorrutus:
300g tomusokeria
6rkl sulaa margariinia (ei juoksevaa)
noin 6rkl kylmää kahvia
1,5rkl kaakaojauhetta
3tl vaniljasokeria

koristeisiin:
250g keltaista sokerimassaa
kultaspray tai -maali

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille, tasoita ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään paitsi kahvi. Lisää kahvia lusikka kerrallaan kunnes kuorrutteesta tulee sopivan tuntuista. Se pitäisi olla helposti levittyvää muttei juoksevaa. Levitä kuorrute levyn päälle ja tasoita se palettiveitsen avulla tasaiseksi. Kuorrute jähmettyy melko nopeasti eli jos haluat esimerkiksi nonparelleilla koristella tee se heti. Samoin kannattaa nuo sokerimassasta tehdyt lyyrat laittaa melko nopeasti kuorrutteen päälle.

Halutessasi voit ottaa pyöreällä muotilla levystä paloja. Näin saat uutta muotoakin mokkapaloihin. Jämäkulmista voit tehdä vaikka suosittuja cakepopseja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti