keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesäinen piknik


Kesäinen, lämmin ja aurinkoinen ilma houkuttelee viettämään päivät ulkosalla. Mikäs onkaan mukavampaa kuin ottaa eväät mukaan ja herkutella pehmeällä nurmikolla.
Piknik koriin sopii evääksi melkein mitä vaan, mutta helpot salaatit ja pikkusuolaiset saavat nälän katoamaan. Samoin herkulliset muffinit on helppo ottaa mukaan, marjoja ja hedelmiä unohtamatta.
Hauskoja piknik-tuotteita löydät täältä lisää.

Meillä piknik-koriin tuli mukaan
  • suolaiset kukkamuffinit
  • kasvisnyytit
  • patonkia
  • tonnikalapastasalaattia
  • suklaamuffinit
  • mansikkaraparperimuffinit
  • vesimelonia
  • vaahtonameja
  • limua ja kahvia


Suolaiset kukkamuffinit 6-8kpl

1/4dl oliiviöljyä
1 kananmuna
50g meetvurstisuikaleita
1dl juustoraaste
1/2dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2 paprika
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin ja jaa kevyesti voideltuihin silikonivuoan koloihin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Kasvisnyytit 12kpl

6 voitaikinalevyä
n.1/2 rasiaa Toscana tuorejuustoa
1/2 paprika

Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt puoliksi ja laita ne muffinipellin voideltuihin koloihin. Täytä voitaikinakoloset tuorejuustonokareella ja paprikakuutioilla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Tonnikalapastasalaatti

4-5dl keitettyä pastaa
1tlk tonnikalaa öljyssä
1/3 amerikansalaattia
1 kevätsipuli tai 1/4 purjoa
1/2 tuorekurkku
n.1dl amerikkalaisia kurkkukuutioita

Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
Lisää tonnikala öljyineen salaattiin. Näin saat mehevän salaatin eikä erillisiä salaatinkastikkeita tarvita!


Suklaamuffinit 12kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl juoksevaa margariinia
1prk (200g) vaniljarahkaa
1dl maitoa
n.125g tummaa suklaata raastettuna ja hienonnettuna

koristeluun:
tuoreita kirsikoita

Sekoita munat ja sokeri sekaisin. Lisää sitten kaikki muut aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa paperisiin muffinivuokiin ja paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit valkosuklaalla ja laita kirsikka koristeeksi.


Mansikkaraparperimuffinit 12kpl

3dl raparperin paloja
2 kananmunaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl juoksevaa margariinia
1prk mansikka-raparperirahkaa

koristeluun
vanilja snip&swirl
sokerimassa muurahaisia

Keitä raparperin palat nopeasti (5min) tilkassa vettä. Tämä pehmentää palat mutteivät saa mennä ihan muussiksi.
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää pehmenneet raparperin palat ja kaikki muut ainekset. Sekoita taikina varovaisesti sekaisin ja jaa muffinivuokiin. Paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit snip&swirl-kuorrutteella ja mustasta sokerimassasta tehdyillä muurahaisilla.
Snip&swirl-kuorrute säilyy lämpöisessä paremmin kuin kermavaahto, joten se on siksi oivallinen valinta kesämuffineihin!

1 kommentti:

  1. Moikka !
    Voisko noissa suolaisissa muffinseissa paprikan korvata jollain?

    VastaaPoista