maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ritarilinna-kakku


Ritarilinna-kakku kruunaa ritarisynttärit.

4-5 kananmunan kakun koristeluun tarvitset:

750g sinistä sokerimassaa
n.200g harmaata sokerimassaa
50g punaista sokerimassaa
50g toffeenruskeaa sokerimassaa

Kakku on päällystetty kokonaan sinisellä sokerimassalla. Massaa jää hiukan yli, mutta se säilyy parasta ennen päiväykseensä saakka ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä.
Tiilikuvio on tehty kuviokaulimen avulla. Harmaa massa on ensin kaulittu tasaiseksi levyksi, paksuus noin 5mm ja sitten se on kaulittu kuviokaulimen avulla. Tiiliseinää on leikattu hiukan muotoonsa marsipaaniveitsellä ja liimattu elintarvikeliimalla kakun reunaan kiinni.
Linnan ovat on muotoiltu toffeenruskeasta massasta, joka on kaulittu levyksi, paksuus noin 5mm ja muotoiltu sitten ovien malliseksi. Puunsyyt on tehty viiltelemällä marsipaaniveitsellä kevyesti massan pintaa.
Lippu, kilpi ja miekka on muotoiltu vapain käsin ja miekka on maalattu hopeamaalilla.


Ritarisynttäreiden tuotteet ja tarvikkeet löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti