keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Raparperimehu


Ihanan pirteä ja hiukan mausteinen raparperimehu viilentää mukavasti kuumana kesäpäivänä. Reseptistä syntyy reilu litra mehua ja laimennussuhde on 1:3.

Kardemummainen raparperimehu

1,2kg raparperia
4dl vettä
1tl kardemummaa
½ kanelitanko
3½dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Pese ja pilko raparperit. Laita ne kattilaan veden sekä mausteiden kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet. Kaada seos kosteaan sideharsoon, joka on siivilässä kattilan päällä. Valuta mehu harson läpi vähitellen harsoa kiertämällä ja kauhalla painelemalla.
Kaada mehu kattilaan, lisää sokerit ja kiehauta mehu. Kaada mehu puhtaaseen ja kuumennettuun lasipulloon, sulje pullo heti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Säilytä jäähtynyt mehupullo jääkaapissa. Siellä se säilyy parisen viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti