perjantai 20. heinäkuuta 2012

Rapukakku


Rapukausi alkaa taas 21.7. ja punaisia herkkuja nousee järvien pohjista pöytiin lokakuuhun saakka. Rapujuhlia on mukava järjestää ja hauskaa niihin on osallistuakin. Perinteisesti niihin kuuluu hyvän ruuan lisäksi juomaa ja juomalauluja. Jälkiruuaksi voi tehdä rapuaiheisen kakun.

Rapukakkuun tarvitset:
500g sinistä sokerimassaa
300g valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa/pastaväriä
vihreää sokerimassaa/pastaväriä
150-200g punaista sokerimassaa

Sekoita siniseen (500g) sokerimassaan noin 200g valkoista sokerimassaa ja sekoita se "huonosti" eli jätä massa marmoroiduksi. Näin saat hauskan näköisen, merellisen pinnan kakkuun.
Valmista kivet harmaasta sokerimassasta (valkoisen ja musta sokerimassan sekoitus). Koristele kakun alareuna koristelurouheella ja liimaa elintarvikeliiman avulla levä/vesikasvin lehtiä reunaan.


Valmista rapu punaisesta sokerimassasta. Pyörittele ensin ravun keskiosa ja tee muotoilutyövälineillä ravun panssaria mukailevia kuvioita. Tee sakset ja liimaa ne ravun keskiosaan samoin kuin jalat. Lisää viimeiseksi ns. viikset ja mustasta sokerimassasta pyöritetyt silmät. Anna ravun kuivua ennen siirtämistä kakun päälle, jotta jalat pysyvät vaakatasossa. Voit myös kasata ravun suoraan kakkuun.

Rapukakun täytteiksi sopii mm. raikkaan kirpeä sitruunamousse, jonka voit valmistaa näppärästi hyydykejauheen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti