tiistai 14. elokuuta 2012

Erikoiselintarvikeopas, osa 1

Elintarvikeoppaassa tutustumme hiukan erikoisempiin elintarvikkeisiin. 
Ensimmäisenä vuorossa on Crisco-kasvirasva.

Criscon ainesosat ovat soijaöljy, hydrogenoitu palmuöljy, osittain hydrogenoitu palmu- ja soijaöljy E471,E319, E330.
Crisco on helposti syttyvää, joten paistamiseen se ei sovellu.

Crisco on valkoista kasvirasvaa, jota voi  käyttää mm.

- voikreemiin (buttercream)
- kaulinta-alustan rasvaamiseen (käytetään tomusokerin sijasta)
- koristelumuottien rasvaamiseen (käytetään tomusokerin sijasta)
- massojen (sokerimassat, marsipaani) pehmittämiseen
- se estää pastavärien imeytymistä käsiin (rasvaa levitetään kevyesti käsiin ennen massan värjäystä)
- candy meltsien löysentämiseen (lisätään vähän sulaan candy melts-massaan)
- muotoilumassan tekemiseen (tylo-jauheen tai gum tragacanth-jauheen avulla)
- normaaliin leivontaan margariinin tapaan

Suomessa ei Criscolle ihan korvaavaa tuotetta ole sillä munkkien paistorasvat ja kookosrasvat eivät toimi Criscon tavoin. Ja niiden makukin on aivan erilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti