Korvapuusti-päivä 4.10.


Tänään 4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää.
 
Tämä juuri uunista tullut, voilla, sokerilla ja kanelilla täytetty herkku kuuluu niin juhla kuin arkipöytäänkin. Pullaa on mukava leipoa ja se onnistuu hyvin lastenkin kanssa. Siispä tulevana viikonloppuna harrastakaa kaikki taikinaterapiaa ja nauttikaa herkullisia korvapuusteja.
 
 
Korvapuustit 20-30kpl
 
 5dl maitoa
n.40g hiivaa
1tl suolaa
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
12-14dl vehnäjauhoja
150-200g juoksevaa margariinia

täyte:
n.50g margariinia
fariinisokeria
kanelia

kananmunaa voiteluun
raesokeria koristeluun

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista (n.8dl). Vaivaa tasaiseksi. Lisää juokseva margariini ja vähitellen loput jauhot. Taikinan pitää jäädä melko pehmeäksi, juuri ja juuri irrota kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Suljettu mikro on hyvä ja vedoton paikka.

Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa kahtia. Kaulitse toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja sivele sen pintaan margariinia hyvin ohuelti. Sirottele sitten fariinisokeria ja kanelia. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta noin 2-3cm:n paksuisia paloja. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja paina pikkusormella vako pitkittäin palan keskelle. Kun pelti on paloja täynnä, peitä liinalla ja anna vielä kohota. Valmista samoin toinen osa taikinasta.

Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Nauti lämpöisinä maidon kera.

Mukavaa korvapuustipäivää kaikille!
 
 
 


Kommentit