torstai 4. huhtikuuta 2013

Appelsiiniperhonen


Appelsiininen kahvikakku

300g voita
2,5dl sokeria
4 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ appelsiinin mehu
½dl appelsiinijogurttia
½dl Cointreau-likööriä

Raasta pesty appelsiininkuori ja puserra mehu talteen.
Vaahdota pehmeä voi ja margariini. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasta vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten seokseen. Lisää myös mehu, jogurtti sekä likööri. 
Jos et likööriä halua käyttää, lisää mehua sen verran enemmän taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada perhoskahvikakkuvuokaan, joka on voideltu hyvin. Paista 180 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kostuta kuuma kakku heti uunista tultuaan ½ appelsiinin mehulla. Näin saat kahvikakusta herkullisen mehevän.
Anna seistä vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti