torstai 18. huhtikuuta 2013

Perinteinen wappusima


Vappu lähestyy ja nyt kannattaa laittaa simat porisemaan. 

Perinteiseen simaan tarvitset:

4l vettä
250g fariinisokeria
250g tavallista sokeria
2 sitruunaa
1/5tl tuorehiivaa
sokeria, rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se isoon kulhoon sokerien päälle. Sekoita niin että sokerit sulavat, lisää sitten loppu vesi sekä sitruunoiden mehu. Voit myös laittaa sitruunan viipaleita makua antamaan. Muista silloin pestä sitruunat erityisen hyvin.
Kun vesi on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.
Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
Pullota sima. Lisää pulloihin 1tl sokeria ja halutessasi muutama rusina.
Sima käy pulloissa, joten niiden paina kasvaa hiljalleen. Älä siis laita korkkia liian tiukasti kiinni.
Sima on valmista noin viikossa viileässä säilytettynä tai kun rusinat nousevat pintaan.
Käytä sima viikon kuluessa.



2 kommenttia:

  1. 4dl? Pitäisi varmaan olla 4l?

    VastaaPoista
  2. Voiko siman tehdä esim muovisiin limsapulloihin?

    VastaaPoista