tiistai 28. toukokuuta 2013

Mansikkaraparperi-hyydykekakku


Mansikkaraperperi-hyydykekakku 
halkaisija 16cm

175g vaaleita Dominoja
40g voita sulatettuna

2 prk (a 200g) mansikkaraparperirahkaa
2dl vispikermaa
1,5dl raparperisosetta
5 liivatelehteä
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria

koristeluun tuoreita mansikoita 

Murskaa Dominot hienoksi muruksi ja kaada joukkoon voisula. Painele seos reunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa, lisää joukkoon rahka ja raparperisose. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa mansikkamehua ja kaada se ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3:ksi tunniksi, mielellään yön yli.
Irroita reunavuoka varovaisesti pois ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti