tiistai 4. kesäkuuta 2013

Suklainen kirsikkakakku


Suklainen kirsikkakakku

Suklaapohja:

3 munaa
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
0,5dl kermaa tai maitoa
1tl vaniljasokeria

täyte:

3dl vispikermaa
1dl kirsikkahilloa
2tl vaniljasokeria

koristeluun:

tuoreita kirsikoita
tummaa suklaata


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa keskenään. Sekoita myös kuivat aineet valmiiksi keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Kääntele varovasti mukaan myös kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikun avulla, alenna tarvittaessa lämpötilaa jottei kakun pinta tummu liikaa.
Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä kuvun alla.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä kirsikkahillo siihen. Kostuta halutessasi kakkupohjia hiukan maidolla tai mehulla. Täytä kakku ja koristele lopuksi tuoreilla kirsikoilla sekä sulatetulla suklaalla.

Vinkki! Voit myös halutessasi käyttää valmista kirsikanmakuista hyydykejauhetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti