perjantai 5. heinäkuuta 2013

Leppäkerttu-kakku


Keskikesän juhlat voi järjestää suloisen leppäkerttu-teeman mukaisesti.
Kattaustarvikkeet ja muut teemaan sopivat tuotteet löydät täältä.

Leppäkerttu-kakku
6hlöä

Wiltonin 3d pallovuoan puolikas

pohja:

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

täyte:

2dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mansikkahilloa
tuoreita mansikoita

kostutukseen n.1/2-1dl mansikkamehua

koristeluun:

1 dl kermavaahtoa
250g punaista sokerimassaa
100g mustaa sokerimassaa
50g valkoista sokerimassaa

Valmista ensin pohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja kääntele varoen sekaisin. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun vuoan puolikkaaseen ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähyä ennen täyttöä.

Halkaise pohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri. Kostuta kakunpohjat kevyesti, sivele mansikkahilloa, lisää vähän kermaa ja mansikkaviipaleita. Kokoa kakku näin.

Sivele kakun pinta ohuelti kermavaahdolla. Kaulitse punainen massa levyksi ja kuorruta kekku sillä. Leikkaa ylimääräinen massa reunoilta pois. Silottajan avulla saat helposti kauniin tasaisen pinnan!

Kaulitse musta massa levyksi ja muotoile siitä leppäkertun mustat osat. Liimaa ne elintarvikeliiman avulla kakkuun kiinni. Tee viimeisenä silmät valkoisen ja mustan sokerimassan avulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti