tiistai 14. tammikuuta 2014

Kirsikkaiset sydändonitsit


Erilaisilla leivonta-aromeilla saat vaihtelua perustaikinoihin. Tässä käytin kirsikka-aromia. Aromin seassa oli oikeita kirsikan palojakin.

Kirsikkaiset sydändonitsit
n.18kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl öljyä
4dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
2dl maustamatonta jogurttia/rahkaa
3tl kirsikka leivonta-aromia
punaista pastaväriä

koristeluun:
150g valkosuklaata
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet, aromi ja pastaväriä sen verran, jotta saat haluamasi punaisen sävyn. Käytin Rainbow Dustin Progeliä ja se toimi loistavasti. Uunin jälkeenkin donitsit olivat todella punaisia.
Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota voidellut donitsikolot lähes täyteen. Paista 185 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa ja dippaa jäähtyneet donitsin sulaan suklaaseen. Koristele saman tien nonparelleille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti