keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Vintage ruusukakku


Vintage ruusukakku

4 kananmunan kakkupohja

täyte:
5dl vispikermaa
1prk Confetin hyydykejauhetta

kuorrute:
3pkt ankanmunan sinistä sokerimassaa
1dl vispikermaa
tomusokeria

Paista kakkupohja paria päivää ennen täyttöä.
Halkaise kakku kolmeen osaan. Vuoraa paistovuoka tuorekelmulla ja kokoa kakku siihen.
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhepurkki (150g) 1dl:n kylmää vettä. Kaada se kermavaahtoon ja täytä kakku. 
Kostutukseen voit käyttää mehua, maitoa tai limua noin 1,5dl.
Käännä tuorekelmun siivut kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi 
tai mielellään yön yli. 
Kumoa kakku tarjoilualustalleen. Vatkaa 1dl kermaa vaahdoksi ja kuorruta sillä kakku. Kaulitse sokerimassa tomusokerin avulla levyksi ja kuorruta sillä kakku.
Koristele royal icing:lla reunat. Pursotuksen apuna kannattaa käyttää nauhamerkitsintä.
Viimeistele kukkasin. Ruusujen teko-ohjeen löydät täältä.


2 kommenttia: