tiistai 6. toukokuuta 2014

Pavlova äidille


Pavlova

Marenkipohja:
4 valkuaista
3dl sokeria
2tl sitruunamehua
2rkl maissitärkkelystä

Koristelu:
4dl vispikermaa
2rkl lemon curdia
hedelmiä, marjoja

Tee marenkipohja jo edellisenä päivänä.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruunamehu kovasti vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa muuttuu kiiltäväksi ja siihen muodostuu huippuja.
Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja kääntele se varovasti marengin joukkoon.
Levitä marenki leivinpaperin päälle noin 20 cm kiekoksi. Alenna uunin lämpötila 120 asteeseen ja paista pohjaa 1 tunti 15 minuttia uunin alaosassa. Anna marenkipohjan jäähtyä kokonaan uunin jälkilämmössä. Säilytä pohja huoneenlämmössä kevyen keittiöliinan alla.

Tarjoilupäivänä siirrä marenkipohja tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää lemon curd ja levitä seos pohjan päälle. Viimeistele hedelmäpalojen ja marjojen avulla. Tarjoile kakku heti.


Pavlovan seurana voi tarjota raikkaat appelsiinimehudrinkit. Kauniita pillejä löytyy täältä.


Muista äitiä Confetin lahjakortilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti