tiistai 3. kesäkuuta 2014

Erikoiselintarvikeopas, osa 2


Elintarvikeoppaassa tutustumme hiukan erikoisempiin elintarvikkeisiin. 
Nyt vuorossa on Confetin CMC-jauhe.
  • purkin paino noin 14g
  • jauhe tekee sokerimassan/marsipaanin kestävämmäksi ja nopeammin kuivuvaksi
  • helpottaa esim. hahmojen muotoilua ja asettelua
  • annostelu; 125g sokerimassaa n.½tl jauhetta
  • voit valmistaa jauheesta veden avulla elintarvikeliimaa
Käyttöohje:
Ripottele CMC-jauhetta (karboksyylimetyyliselluloosa) sokerimassaan/marsipaaniin ja muovaa massaa käsissä kunnes jauhe on tasaisesti sekoittunut. Käytä massa saman tien. Se ei kestä säilytystä, koska kuivuu niin nopeasti.
Varsinkin kesällä, ilmankosteuden ollessa suuri, on CMC-jauheesta suuri apu koristeiden teossa.

Voit valmistaa jauheesta myös elintarvikeliimaa veden avulla. Sekoita lämpöiseen veteen (0,5dl) 1/4tl jauhetta, sekoita ja anna tekeytyä muutama tunti ennen käyttöä. Liima säilyy kannellisessa purkissa noin viikon verran huoneenlämmössä.

Sokerimassa tiara pysyy helposti muodossaan CMC:n avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti