maanantai 30. kesäkuuta 2014

Mansikkakakku pitsikoristein


Kotimainen mansikkasato alkaa valmistumaan ja mehukkaan punaiset marjat tekevät kermakakusta kruunun kahvipöytään. Perinteisen mansikkakermakakun voi koristaa syötävällä pitsillä.
Pitsiin tarvittavat välineet ja teko-ohjeen löydät täältä.

Mansikkakakku

4 kananmunan kakkupohja

täyte:
2dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1prk sitruunarahkaa
tuoreita mansikoita

mansikkamehua

koristeluun:
3dl kermaa
0,5dl tomusokeria
tuoreita mansikoita

punaista pitsiä

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kerrokset mansikkamehulla. Vatkaa kerma (2dl) vaahdoksi sokerin kera ja lisää vaahtoon sitruunarahka. Täytä kakku kermarahkalla ja tuoreilla mansikan paloilla. 
Vatkaa koristeluun tuleva kerma (3dl) vaahdoksi ja kuorruta sillä kakku. Kakun sivut kannattaa tasoittaa palettiveitsellä, jotta pitsin saa reunaan kauniin tasaisesti. Koristele mansikoilla.
Pitsi kannattaa laittaa kakun reunaan vasta muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti