sunnuntai 17. elokuuta 2014

Suolaiset piirakat koululaisille


Suolaiset minipiirakat ovat käteviä välipaloja koululaisille ja miksei ne sovellu evääksi isommillekin. Täytteissä mielikuvitus on vain rajana. Nämä piiraat pitävät sisällään syntisen suolaista salamia ja raikasta tomaattia.

Suolaiset minipiiraat
6kpl

100g margariinia
2dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä
(ripaus suolaa)

täyte:
100g salamiviipaleita
coctailtomaatteja
1prk maustettua ruokakermaa (kolme sipulia)
2 kananmunaa
1dl juustoraastetta
mustapippuria

Nypi rasva ja jauhot keskenään. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Jaa taikina kuuteen osaan. Painele taikinapala aina yhteen piirasvuoan koloon. Ripottele taikinan päälle salamiviipaleet ja tomaatin puolikkaat. Sekoita kulhossa keskenään ruokakerma, juustoraaste, kananmunat sekä pippuri. Suolaa en lisäisi, jos salamia käyttää täytteenä. Kaada täyte piiraiden päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Wiltonin minipiirakka-vuoka on todella kätevä ja monikäyttöinen pelti. Sillä voit leipoa sopivan kokoiset piiraat, niin makeat kuin suolaisetkin. Se soveltuu myös hyvin mm. minipannukakkujen paistoon. Ennen pannukakkutaikinan kaatoa, kolot kannattaa kevyesti voidella. Näin reunoihin saadaan mukava rapeus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti