torstai 1. tammikuuta 2015

Lumiset kuusi-popsit


Vuosi vaihtui ja niin mekin taas vaihdoimme blogia. Lunta, jäätä ja pakkasta on ollut etelä-Suomea myöden, joten mikäs sen hauskempaa kuin siirtää tämä luminen maailma leipomuksiin saakka. Nämä herkulliset kuusi-popsit syntyvät nopeasti ja helposti.

Lumiset kuusi-popsit

100g voita
100g suklaata
2 munaa
1,5dl tummaa sokeria (intiaanisokeria)
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita kulhossa ensin munat ja sokeri. Kaada seuraavaksi joukkoon suklaa-voisula ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa reilu teelusikallinen jokaiseen koloon kuusivuokaan. Paista 180 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Anna kuusten jäähtyä vuoassaan. Kumoa ne sitten pöydälle ja työnnä jokaiseen tikkaritikku. Jos tikku ei pysy kiinni, voit kastaa tikun pään sulaan suklaaseen ennen kuuseen työntämistä. Viimeistele lumijauheella tai tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti