tiistai 24. helmikuuta 2015

Black&White teemajuhlat


Musta&valkoinen sopii aina yhteen ja tekee juhlista vieläkin juhlavammat. 


Teimme näihin teemajuhliin tarjolle:

- vaniljamuffinit
- cookiepopsit
- salmiakkimarenkeja 
- herrasväen pikkuleivät
- kerroskakun


Salmiakkimarengit

4 valkuaista
200g sokeria (2,3 dl)
50g (1 pss) salmiakkijauhetta

Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi lisäten sokeria parissa kolmessa erässä. Lisää viimeisenä salmiakkijauhe. Pursota Wiltonin 1M tyllalla ruusukkeita leivinpaperille.

Tästä määrästä tulee noin kaksi pellillistä marenkeja. 

Paista 120 asteessa noin 1,5 - 2 tuntia riippuen marenkien koosta kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.



Herrasväen pikkuleivät

250g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
 5 dl vehnäjauoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti ne muiden ainesten sekaan. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Laita jääkappiin jähmettymään hetkeksi (30min.) jolloin taikinaa on helpompi kaulia ja ottaa muotilla pikkuleipiä. 
(Mikäli taikina ei saa kohota ollenkaan voi leivinjauheen määrää vähentää tai jättää kokonaan pois.)

Paista pikkuleipiä 175 asteessa 5- 7 minuuttia.
Anna pikkuleipien jäähtyä kokonaan ennen koristelua. Käytä koristelussa royal icing-kuorrutetta, jonka pystyy värjäämään mustaksi Rainbow Dustin mustalla pastavärillä. Viimeistele valkoisella royal icingilla haluamasi kuviot keksien pintaan. Anna kuivua ennen tarjoilua.


Kattaustarvikkeista tähän teemaan sopii mainiosti Merimerin ihastuttavat musta-valkoiset Toot Sweetit.



Vaniljamuffinit 12kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1prk vaniljarahkaa
2rkl vaniljasokeria
½-1dl maitoa
kuorrutus:
5dl vispikermaa
1dl tomusokeria
3rkl vaniljakreemijauhetta
 
koristeet:
musta-valkoisia sokerimassatähtiä
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka ja maito. Lisää maitoa taikinaan vain sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Se saa siis jäädä hiukan löysäksi.
Jaa taikina 12 paperiseen muffinivuokaan ja paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
 
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kreemi ja sekoita tasaiseksi. Laita massa pursotinpussiin ja pursota pyöreän tyllan avulla muffinin päälle. Koristele tähdillä.
 
 
Cookie-popsit
 
1 pötköDops-keksejä
2-3 rkl tuorejuustoa
1pss(200g) mustia ja valkoisia melts-nappeja
ripoteltavia rakeita, nonparelleja
Murskaa keksit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita massaksi. Pyörittele 12 saman kokoista palloa. Sulata muutama nappi suklaata ja kasta tikkaritikun pää sulaan seokseen ennen keksipalloon työntämistä. Laita pallot tikkuineen jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi. Sulata loput suklaanapit ja kasta pallot yksitellen sulassa suklaamassassa. Aseta samantien ne pystyyn pieneen vuokaan. Koristele heti ripoteltavilla koristeilla, nonparelleilla. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä noin tunnin verran ennen tarjoilua.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti