Naked cake -täytekakku äitienpäiväksi


Vaniljainen kakkupohja
200g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria 
1 dl maitoa
Vaahtota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten maidon kanssa vuorotellen muiden ainesten joukkoon. Kaada 16cm sekä 20cm voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Valmista pohjat mieluiten päivää ennen täyttöä.

Täyte

2prk mascarpone-juustoa
4dl vispikermaa
1,5dl tomusokeria
3dl lemon curdia
tuoreita marjoja

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Laita vaahto pursotinpussiin. Tyllaa et tarvitse.

Leikkaa kakun pohjat kolmeen osaan. Aloita (20cm) kakun kasaaminen suoraan tarjoilulautaselle. Voit kostuttaa pohjia kevyesti esim. maidolla. Sivele pohjan päälle kerros lemon curdia ja pursota kermatäytettä pohjan reunaan noin sentin (1cm) kerros. Tarkoitus on kerman näkyä kauniisti kerrosten välissä. Aseta seuraava pohja ja toista täyteväli. Laita pintakerros ja aseta kakkupylväät varovasti kakkuun. Täytä toinen kakku (16cm) samalla tavalle suoraan kakkualustalle ja aseta lopuksi alemman kakun päälle. 
Pursota kakkujen väliin tasainen kerros kermatäytettä ja koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kukilla. Viimeistele tomusokerilla.

VINKKI! Jos käytät tuoreita kukkia, kannattaa käyttää Wiltonin kukkapiikkiä. Näin kakku pysyy hygieenisenä.

Kommentit

  1. Kaunis kakku! Monelleko henkilölle tällainen kakku riittäisi?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti