Kesäpullat 20-30kpl
5dl maitoa
n.40g hiivaa
1tl suolaa
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
12-14dl vehnäjauhoja
150-200g juoksevaa margariinia
täyte:
vaniljakreemiä
n.40g hiivaa
1tl suolaa
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
12-14dl vehnäjauhoja
150-200g juoksevaa margariinia
täyte:
vaniljakreemiä
(purkin ohjeen mukaan suhde 1:3)
kananmunaa voiteluun
kananmunaa voiteluun
Mansikoita koristeluun
Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista (n.8dl). Vaivaa tasaiseksi. Lisää juokseva margariini ja vähitellen loput jauhot. Taikinan pitää jäädä melko pehmeäksi, juuri ja juuri irrota kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Suljettu mikro on hyvä ja vedoton paikka.
Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta noin 20-30 pikkupullaa. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota.
Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista (n.8dl). Vaivaa tasaiseksi. Lisää juokseva margariini ja vähitellen loput jauhot. Taikinan pitää jäädä melko pehmeäksi, juuri ja juuri irrota kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Suljettu mikro on hyvä ja vedoton paikka.
Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta noin 20-30 pikkupullaa. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota.
Paina lasilla pullaan kuoppa ja täytä se vaniljakreemillä.
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koristele hiukan jäähtyneet pullat tuoreilla mansikoilla.
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koristele hiukan jäähtyneet pullat tuoreilla mansikoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti