maanantai 28. syyskuuta 2015

Karamelliomena donitsit


Karamelliomena donitsit
12kpl

2 cup (4,7dl) vehnäjauhoja
3/4 cup (1,77dl) sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1/2tl kanelia
1/4tl inkivääriä
3/4 cup (1,77dl) kuohukermaa
2 kananmunaa
2rkl voisulaa

1pss karamelliomena candy meltsiä
1/4 cup ( 0,6dl) kuohukermaa

Laita uuni päälle, 220 astetta. Voitele donitsipelti kevyesti.
Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita pienemmässä kulhossa kerma, munat ja voi sekaisin. Kaada se sitten isompaan kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Täytä taikinalle donitsikolo 2/3 täyteen. 
VINKKI! Donitsipellin täyttö sujuu kätevästi, kun kaadat taikinan pursotuspussiin ja pursotat taikinaa koloihin.

Paista 220 asteessa noin 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan noin 5 minuuttia ennen irroitusta.

Kaada mikronkestävään kulhoon candy meltsit ja kerma. Sulata mikrossa intervallityyppisesti (50% teholla 1 minuutti, sekoita, 50% teholla 30sek. sekoita) kunnes napit ovat melkein sulaneet. Sekoita sitten massa tasaiseksi ja dippaa donitsit siihen. Anna donitsien jähmettyä ritilällä ennen tarjoilua.
Tarjoile alkoholittoman siiderin kera!
 

Hauskoja hanallisia lasikannuja löytyy Tuusulan myymälästämme
Alkoholittoman omenasiiderin joukkoon voi koristeeksi leikata ohuita kotimaisten omenoiden siivuja, jotka antavat pirteän vivahduksen itse juomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti