perjantai 25. syyskuuta 2015

Oktoberfestin juhlintaa


Oktoberfestillä on pitkät perinteet jo 1800-luvun lopulta. Juhlaa vietetään syys-lokakuun vaihteessa Münchenissä Saksassa. Toki samantyyppisiä kansanjuhlia vietetään muuallakin Saksassa ja se on hiljalleen levinnyt myös ympäri maailmaa. Perinteisiä tarjottavia oluen lisäksi ovat mm.pretzelit ja erikoismakkarat mm. bratwurst. Myös sini-valkoruudullinen väritys on selkeä merkki Oktoberfesteistä.

Bratwurst-paprika piirakka

100g voita
2dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä

n.150g bratwurstia
1 paprika
1 pieni sipuli
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1dl juustoraastetta
pippuria, suolaa

Nypi voi ja jauhot muruksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. 
Pilko bratwurstit ohuiksi kiekoiksi ja paista kevyesti. Pilko paprika ja sipuli. Kaada taikinan päälle bratwurstit, paprika ja sipulisilppu. 
Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada sitten makkaroiden päälle tasaisesti.
Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes piirakka on keskeltäkin kypsä.
Nauti lämpöisenä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti