perjantai 29. tammikuuta 2016

Laskiaispitko

Laskiaispitko
4kpl
 
 5dl maitoa
n.40g hiivaa
1tl suolaa
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
12-14dl vehnäjauhoja
150-200g juoksevaa margariinia

täyte:
mansikkahilloa
kermavaahtoa

kananmunaa voiteluun
raesokeria
lumijauhetta/tomusokeria koristeluun

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista (n.8dl). Vaivaa tasaiseksi. Lisää juokseva margariini ja vähitellen loput jauhot. Taikinan pitää jäädä melko pehmeäksi, juuri ja juuri irrota kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Suljettu mikro on hyvä ja vedoton paikka.

Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta 4 pitkoa, noin 20cm pitkiä. Nosta pitkot leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota. 

Voitele kananmunalla, ripottele raesokeria pintaan ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 
Halkaise jäähtyneet pitkot pitkittäissuunnassa. Sivele hilloa pohjapuolelle, pursota kermavaahtoa ja laita kansipala päälle. Viimeistele lumijauheella tai tomusokerilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti