maanantai 25. tammikuuta 2016

Linzer eli kerroskeksit


Linzer-keksit 
(20-25kpl)

225g voita
1dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
2 kananmunan keltuaista
5dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
2tl vaniljasokeria
100g mantelijauhetta
0,5dl kermaa

n1,5dl vadelmamarmeladia

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi lisää kerma ja pyörittele taikina kiinteäksi palloksi. Litistä taikina levyksi kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan n. tunnin ajaksi.

Kaulitse jauhotetulla alustalla taikina isoksi levyksi ja ota Linzer-keksimuotilla pohjia sekä kansia, joissa on haluttu muoto reikänä. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Levitä vadelmamarmeladia pohjapaloille ja aseta reikäinen kansipuolisko päälle. Koristele lumijauheella tai makutomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti