tiistai 19. tammikuuta 2016

Marenkitikkarit häihin ja ystävänpäivään


Marengitikkarit 
n.20kpl (riippuen koosta)

4 valkuaista
200g (n.4dl)sokeria tai  makutomusokeria
koristerae, sydämiä

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita iso tähtitylla pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Värjää marenkivaahto halutessasi pastavärillä varovaisesti sekoittaen. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin. Pursota marenkia pieni määlä leivinpaperille, aseta tikkaritikku siihen (kuva alla) ja pursota vasta sitten marenkikiekura. Näin tikkarin kuvio säilyy ehjänä ja kauniina. Ripottele koristerakeet päälle. Ne kestävät uunin.
Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.


Valmiit tikkarit sopivat hyvin ystävänpäivään ja häihin vaikka vieraslahjaksi. Silloin ne voi vielä pakata yksittäin tikkaripusseihin.
Marengit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa kauan. Voit valmistaa ne vaikka viikkoa aiemmin.

VINKKI: marenkimassaa voi myös värjätä pastaväreillä.
Tässä on pastaväriä vedetty ohuet raidat pursotinpussin kylkeen siveltimen avulla ennen massan laittoa. Se on antanut hauskat raidat marenkikiekuraan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti