Modernimmat Runebergin tortut


Runebergin tortut: 

200g suolatonta voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl mantelijauhetta
1dl kaurakeksimurua
1,5tl leivinjauhetta
n.1,5dl kuohukermaa
2-4 tippaa karvasmanteliöljyä

Täyttö ja kuorrutus:
 
3dl vispikermaa
0,5dl vettä
 
vadelmamarmeladia
Rasberry ripple-makutomusokeria
vettä

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.

Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon kuohukerman kera. Mausta taikina karvasmanteliöljyllä.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa shottilasi-silikonivuokaan niin että vuoan keskiosa peittyy. Kun olet täyttänyt kaikki kolot, ota vuoasta hyvä ote ja napauta reippaasti sitä pöytää vasten. Näin poistuu mahdolliset ilmakuplat vuoan alareunasta ja taikina valuu sinne pohjaan saakka.
Paista torttuja noin 15-18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Anna torttujen jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Jos taikina on kohonnut vuoan reunan yli, leikkaa ylimääräinen osa veitsellä varovasti pois. Käännä vuoka ympäri ja varovasti venytellen saat tortut ulos vuoasta. Jos ne tuntuvat vielä lämpöisiltä, anna jäähtyä kokonaan.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hyydykejauhe, joka on ensin sekoitettu 0,5dl kylmää vettä. Laita vadelmamousse pursotinpussiin ja pursota kolot melkein täyteen. Pinnasta täytyy tulla tasainen.
Lusikoi pinnalle pieni vadelmamarmeladi kasa.
Valmista tomusokeri-vesiseos. Seoksen tulee olla melko paksua ettei se valu, mutta kuitenkin sellaista, että pystyt sen pursottamaan vadelmamarmeladin ympärille.
 

VINKKI! Torttuun sopii myös Amaretto-liköörillä maustettu täyte 
(esim.kermaa, mascarpone-juustoa, liivatetta ja likööriä)

Kommentit

  1. Montako Runebergia tulee tuolla ohjeella?

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kuinka kauan vadelmatäytteen tulee antaa hyytyä jääkaapissa?

    VastaaPoista
  4. What a brilliant Idea !!!!!!!!!

    VastaaPoista
  5. Wiltonin shottivuoka on hyvä apu monessa, kokeilin joku päivä sitten näitä torttuja, tosin "Sokerivaltakunta" -reseptillä ja ranskalaisella piparijauheella....onnistuivat hyvin!

    VastaaPoista
  6. Miten hyvin irtoaa vuoasta? Minulle se tuntuu olevan haaste..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti