torstai 11. helmikuuta 2016

Sateenkaari-kääretorttu


Sateenkaarikääretorttu
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
 
pastavärit:
keltainen, oranssi, pinkki, vihreä, sininen ja lila
täyte:
3dl vispikermaa
0,5dl sokeria
1prk vaniljarahkaa
2tl vaniljasokeria
 
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi käännellen nuolijalla varovasti. Jaa taikina tasaisesti viiten eri kulhoon. Värjää jokainen kulho omalla värillään ja kaada sitten jokainen väri omaan pursotinpussiin.
Aloita pursoitus pellin keskeltä vetämällä valitsemallasi värillä pitkä raita (n.1cm paksu) kulmasta kulmaan vinottain. Jatka sitten pursottamalla taikinaraitoja vieri viereen väriä aina vaihtamalla kunnes pelti on täynnä taikinaa.
Paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. 
Ota kypsä levy uunista ja kumoa se saman tien puhtaalle leivinpaperille ja irroita pohjassa ollut leivinpaperi pois. Kääri keittiöpyyhkeen kanssa levy rullalle ja anna jäähtyä.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kera ja lisää sitten vaniljarahka. Avaa varovasti kääretorttulevy, poista keittiöpyyhe. Levitä täyte levyn päälle tasaiseksi kerrokseksi ja kääri takaisin tiukalle rullalle. Laita kylmään vetäytymään hetkeksi. Koristele strösselein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti