tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kardemummaiset donitsit mintunvärisellä kuorrutteella


Kardemummaiset donitsit
12kpl

1 kananmuna
1 1/2dl maitoa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
3 1/2dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2rkl vaniljasokeria
2tl kardemummaa

kuorrutus:
200g valkosuklaata
1 tippa Wiltonin color right sinistä
1 tippa Wiltonin color right keltaista

Sekoita rivakasti kulhossa ensin kaikki nestemäiset aineet. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele donitsipellin kolot ja pursota taikina koloihin 2/3 verran. Älä täytä ihan täyteen koloa!
Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Voit kumota donitsit heti jäähdytysritilälle, jossa niiden kannattaa antaa jäähtyä kokonaan ennen kuorrutusta liinan alla.

Sulata suklaa mikrossa ja lisää Wiltonin color right väritipat. Tuolla seoksella saat valkosuklaasta kauniin, hennon mintunsävyisen. Dippaa donitsit suklaassa, koristele nonparelleilla ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti