maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sitruuna-basilika donitsit


Sitruuna-basilika donitsit
12kpl

5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl suolaa
2dl piimää
2rkl sulatettua voita
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori

kuorruttamiseen
4-6 tippaa  Fresh basil-makuainetta
2dl sitruuna makutomusokeria
3-4rkl vettä

Lämmitä uusi 220 asteeseen.
Voitele donitsipellin kolot vuokasprayllä tai juoksevalla margariinialla.
Sekoita kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauho ja suola) isossa kulhossa keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, piimä ja sulatettu voi. Kaada niiden joukkoon kuivat aineet ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot vuokasprayllä tai juoksevalla margariinilla kevyesti. Jaa taikinaa donitsipellin koloihin 2/3 täyteen. Paista 7-9 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä pellillään n.5 minuuttia ja kumoa sitten ne jäähdytysritilälle.
Jäähdytä ne kokonaan ennen kuorruttamista.

Lisää vettä makutomusokerin joukkoon niin että kuorrute on juoksevaa. Mausta makuaineella. Dippaa donitsit kuorrutteessa ja aseta ne takaisin ritilälle valumaan ja kuivumaan.
Koristele halutessasi nonparelleilla.

1 kommentti: