Ruusuiset muffinit äitienpäivään


 Uusilla Russian Tip-tyllilla teet upeat muffinit äitienpäivän kahvipöytään. Tyllaa on helppo käyttää kunhan pursotettava aines on oikeanlaista. Pursotettavana massana kannattaa käyttää voikreemiä tai kermavaahtoa, joka on paksuunnettu vaniljakreemijauheella tai tuorejuustolla. Tyllat toimivat myös tällä valmiilla massalla loistavasti.

Pursotustekniikka on helppo. Pidät vain pussia pystysuorassa ja tyllan terän on koskettava pursotettavaan pintaan, jotta kukka pysyy kasassa. Sitten purista pussia tasaisesti ja samalla nosta pussia noin 5cm, lopeta puristus ja nosta pussi kokonaan pois. Liike on pieni ja pussin tulee olla koko ajan pystysuorassa.

Voit pursottaa kukat niin lähekkäin kuin pystyt ja välit kannattaa täyttää lehdillä, jotka voit pursottaa lehtityllan avulla.

Ruusumuffinit
12kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
1prk sitruunarahkaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2 sitruunankuori raastettuna
1/2dl maitoa
koristeluun
125g voita
1 rkl vettä
pinkkiä ja vihreää pastaväriä
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää margariini, rahka, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa paperisiin muffinivuokiin ja paista 180 asteessa noin 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää vesi lopuksi. Valmiin massan tulee olla jämäkkää pursotusta varten.  Värjää suurin osa massasta pinkiksi ja loppu vihreäksi. Laita pursotinpussiin Russian tip-tylla ja pinkki voikreemi. 
Sivele jokaisen muffinin pintaan palettiveitsellä ohut kerros voikreemiä ennen pursotusta. Näin saat hyvän tartuntapinnan. Pursota jokaiseen muffiniin 5-7 ruusua/tulppaania.
Laita pursotinpussiin lehtitylla ja vihreä voikreemi. Koristele sen jälkeen kukkien välit pursottamalla niihin lehtiä. Säilytä valmiit muffinit jääkaapissa ja ota ne huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoilua.



Kommentit